SĂPTĂMÂNA ARIILOR PROTEJATE în PN Domogled-Valea Cernei se încheie… “Pe urmele Împărătesei Elisabeta”!

196

Seria de activități desfășurate în cadrul SĂPTĂMÂNII ARIILOR PROTEJATE s-a încheiat astăzi în Parcul Național Domogled-Valea Cernei prin amenajarea traseului tematic PE URMELE ÎMPĂRĂTESEI ELISABETA, după o săptămână cu numeroase acțiuni realizate împreună și cu elevii școlilor din comunitățile locale de pe raza parcului.

“Sperăm că încheiem aceste acțiuni într-un suflu bun, în sensul că am început săptămâna așa cum trebuie! Am avut o activitate cu elevii clasei a VIII-a de la Liceul tehnologic NICOLAE STOICA DE HAȚEG din Mehadia pe traseul Crucea Albă, unde am aprofundat cele cunoscute despre speciile submediteraneene întâlnite pe traseu, apoi ne-am bucurat de elevii clasei a IV-a A de la Liceul HERCULES, copii foarte entuziaști, la Centrul de Vizitare, am discutat foarte mult despre ceea ce înseamnă specii, habitate, cu ce se ocupă Parcul Național Domogled-Valea Cernei, ce activități se pot desfășura, a fost o activitate cu bun final! Astăzi se montează pe traseul foișoarelor mai multe panouri, va deveni un traseu tematic – PE URMELE ÎMPĂRĂTESEI ELISABETA; aceste panouri vor fi montate la intrarea în traseu, la Foișorul Galben, Foișorul Ciorici, Foișorul Roșu și în Poiana cu Peri.

Prin organizarea acestor manifestări ne dorim ca atât comunitățile din zonă, cât și turiștii care vin în fiecare an și vizitează această zonă să cunoască mai multe despre ce ănseamnă Parcul Național Domogled-Valea Cernei și tot ce se poate găsi aici! E prematur să spunem acum dacă ne-am atins obiectivele, dar sperăm că da și, în orice caz, acțiunile noastre nu se vor opri aici!”, ne-a declarat Cosmina Răescu – coordonatorul manifesărilor la nivelul Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU