[FOTO] Caius Săcărin este de astăzi alături de Vali Leu și Dumitru Ţeicu…

Timpul ia asupra sa întrebările şi răspunsurile, dar şi oamenii… rând pe rând fiecare zi ne răpeşte într-un mod inexplicabil prieteni, oameni despre care am avut şi avem cuvinte frumoase şi apreciere nedisimulată.

Astăzi încă o veste tristă, Caius Săcărin a plecat către Îngeri, mult prea devreme şi mult prea surprinzător pentru cei dragi, pentru foştii colegi, prieteni sau amici.

O personalitate a Banatului de Munte, Caius Săcărin a iubit aceste locuri, a iubit oamenii, şi-a iubit familia, soţia, fiica, nepoata şi nepotul cu delicateţea spiritului său profund şi plin de viaţă.
Rămâne în memoria colectivă un om dedicat, un om cu umor şi bună dispoziţie, un istoric ce-a devenit model pentru colegii săi mai tineri.
Pe 6 octombrie 2015 a ieşit la pensie de la Muzeul Banatului Montan, dar sufletul său a rămas dedicat profesiei pe care a slujit-o cu profesionalism.

Astăzi, Caius Săcărin este alături de Valeriu Leu, Dumitru Ţeicu cei despre care îşi amintea cu emoţie, probabil în ultima emisiune la care a participat pe 19 aprilie, anul curent,  la Radio România Reşiţa.

Trupul neînsuflețit al arheologului Caius Săcărin se află depus  la Capela Cimitirului 7 din Reșița.
Înmormântarea va avea loc joi, 6 septembrie,  la ora 13.30.

Caius Săcărin mai avea multe de spus, multe de făcut…
Dumnezeu să-l odihnească între Oştile Sale Cereşti.
Condoleanţe familiei!

Anca Bica Bălălău