Apa de ploaie face gaură în bugetul Primăriei

120

Administraţia lugojeană pregateşte un proiect de hotărâre prin care populaţia să fie scutită de la plata apei meteorice, subiect aflat în dezbatere de mai mulţi ani în municipiul de pe Timiş.

Modificările Legii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, publicate în Monitorul Oficial, dau primăriilor posibilitatea să scutească populaţia de la plata taxei pentru apa de ploaie şi dacă dispun de fonduri să o achite de la bugetul local.

Primarul Francisc Boldea a declarat ca aşteapta această lege demult şi că va lua această masură.

”Personal nu doresc să se plătească apa meteorică, dar dacă trebuie achitată atunci să o facă Primăria, să nu mai plătească cetăţenii. De fapt, dacă ne obligă să plătim apa meteorică din oraş, o plătim pentru întreg oraşul. Sunt sume destul de mari. Până acum Primăria plătea pentru domeniul public aproximativ de 60.000 de lei pe lună, asta înseamnă 700.000 de lei pe an, o sumă foarte mare care completa bugetul Meridianului”, a spus primarul Francisc Boldea.

Acesta a mai menţionat că Meridian 22, societatea de apă şi canal, poate să-şi completeze bugetul din activităţile pe care le desfăşoară.

Preşedintele României, Klaus Iohanniş a promulgat legea prin care taxa pe apa de ploaie poate fi scosă din facturile consumatorilor. Consiliile locale pot adopta acum hotărâri pentru scutirea populaţiei de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale, serviciile urmând a fi suportate din bugetul local.

Ion Moldovan

sursa foto observatorulph.ro