[FOTO] La final de Custom Reşiţa, un regal de muzică clasică, jazz şi gospel în centrul municipiului!

Custom Reşiţa a ajuns la final! În Centrul Civic, cu ploaia la butonieră, Maestrul Sabin Păutza a pus muzica clasică sub umbrela ultimei seri a manifestărilor dedicate Resitei!

Filarmonica de Stat din Arad a dăruit muzică pentru Reşiţa, iar Dean Bowman şi Anca Pârlea au ridicat emoția până la norii ce s-au înduplecat şi au lacrimat domol peste o seară de vis ce va rămâne în sufletul celor prezenți pentru mult timp de acum încolo.

Dealtfel ploaia s-a oprit și am putea afirma că muzica a oprit ploaia la Reșița, făcându-i fericiți   pe iubitorii de muzică de calitate! Scaunele din al Centrul Civic municipiului Reşiţa au fost ocupate în totalitate, iar primarul Ioan Popa a declarat pentru Radio România Reşiţa:  “A fost un maraton cultural pentru toate vârstele şi gusturile, în mai multe locații din municipiu, dar   parada doamnelor și domnișoarelor Skirtbike şi atmosfera de la concertul rock din Poiana Golului, au reprezentat ineditul acestei ediții a Zilelor Resiţei, manifestare ce a implicat foarte multă muncă din partea departamentului de comunicare al Primăriei”.

Cu umbrele, cu sufletul deschis resiţenii au ocupat Centrul Civic pentru a aplauda Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad, ce a cântat sub bagheta maestrului Păutza. Personalități ale Reşiţei au fost prezente alături de oficialitățile municipiului, dar și copii, tineri însoțiți de părinți si bunici.Tânăra violonistă de la Filarmonica din Brașov, Anca Pârlea, a fost revelația serii,   încălzind atmosfera cu o muzică interpretată admirabil, pe tonuri de jazz. Maestrul Păutza a ales un program de piese foarte cunoscute din repertoriul clasic, jazz și gospel.

O seară reuşită, cu un public de la vârsta preșcolară și până la senectute, cu un Dean Bowman, acompaniat de orchestra condusă de Maestrul Sabin Păutza și al cărui repertoriu de muzică gosspel a fascinat întregul auditoriu.

Dacă reșițeanul nostru, o mare personalitate a muzicii clasice internaționale, Sabin Păutza mărturisea că-i este dor de România și când este în România, vibrația acestei seri în care muzica a oprit ploaia, este că ne este dor de Reșița și când suntem în Reșița… pentru că  Reșița nu mai  crede în lacrimi, Reșița e vie și frumoasă, iar prin acest gen de manifestări, oamenii ei își regăsesc bucuria de a socializa și trăi prin frumos, prin vibrația apartenenței la un oraș ce renaște prin cultură. 

Anca  Bica Bălălău

 

Cele mai citite

Related Articles