„Regenerarea Urbană” vizează acum centrul şi zona protejată din municipiul Arad!

154

Joi, 21 iunie 2018, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a semnat contractul de Regenerare Urbană vizând centrul şi zona protejată a municipiului Arad, în valoare de 1.806.410,06 euro cu TVA.

Se va interveni pe străzile: R-dul Revoluţiei, I.C. Brătianu, A. Mureşan, I. Grozescu, T. Vladimirescu, Ştefan Augustin Doinaş, Cloşca, Ghe. Popa de Teiuş, Banu Mărăcine, Barabas Bela, Piaţa Spitalului, Aleea Făget, Mucius Scaevola, Dornei, Aleea Postavului. Aici se vor amenaja spaţii verzi, locuri de recreere, se vor moderniza căile de acces şi iluminatul public şi se vor amenaja parcări la sol.

În cifre exacte, se vor realiza: o suprafaţă de 22.555 m2 destinată parcării autovehiculelor, 2153 m2 trotuare amenajate, canalizare pluvială pe o lungime de 1614 ml, spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 2778 mp, 11 cvartale reamenajate, 569 locuri de parcare la sol.

Concomitent cu realizarea lucrărilor de regenerare urbană, în zona centrală a oraşului vor fi realizate lucrări de extidere şi modernizare a sistemului public de iluminat şi lucrări de proiectare şi execuţie pentru obiectivul – Platforme subterane de colectare selectivă a deşeurilor.
Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere. Informează Primăria Arad.