Liberalii dau o mână de ajutor UAT-urilor din Caraş-Severin

75

Autorităţile locale din Caraş-Severin se pot uni pentru a atrage fonduri europene prin Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării –SUERD. S-ar putea întâmpla în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi.

Consilierii judeţeni liberali vor depune, în şedinţa de plen, un proiect de hotărâre privind un parteneriat între Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţ. Astfel vor putea fi atrase importante fonduri pentru reabilitarea clădirilor de utilitate publică. Ioan Cojocaru explică care ar fi avantajele unui astfel de parteneriat cu Forul judeţean:

Având în vedere lipsa de personal specializat de la nivelul unor UAT, precum şi în cazul altora, lipsa de resurse financiare care să asigure cofinanţarea, considerăm ca fiind oportună încheierea de parteneriate între judeţul Caraş-Severin şi UAT-urile interesate în promovarea şi implementarea unor astfel de proiecte.

Prin axa 3 din SUERD, valoarea eligibilă a proiectelor se situează între 100 de mii de euro şi 25 de milioane, iar rata de cofinanţare pentru cheltuielile eligibile este minim 2%. Axa se referă la prijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din resurse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul locuinţelor.

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de consilierul judeţean liberal Dumitru Rujan.

„Termenul limită de depunere al proiectelor pe SUERD este 19 iulie 2018, de aici şi urgenţa cu care am vrea să se dezbată această iniţiativă. Sperăm să se înțeleagă importanța inițiativei noastre și să se voteze acest proiect“, a spus Dumitru Rujan.

(Sebastian Dragomir)