Unul dintre loturile naționale de gimnastică juniori ale României poate fi găzduit de municipiul Reșița

243

Reșița a revenit pe harta orașelor care găzduiesc competiții naționale de gimnastică! Campionatul Național de gimnastică pentru juniori III, desfășurat la Reșița după 16 ani, a fost un succes. Condițiile de pregătire de la Reșița sunt de un înalt nivel. Întrecerile Campionatului Națională de gimnastică pentru juniori III au fost supervizate de fosta mare glorie a gimnasticii românești, Dan Grecu, în prezent vicepreședinte al Federației Române de Gimnastică, revenit la Reșița după aproape 10 ani.

În perspectivă Dan Grecu a susținut că nu este exclus ca la Reșița să se pregătească pe viitor un lot național de juniori:

”Sunt bucuros să fiu aici, mai văd și copiii, atât câți mai avem. Sala este excelentă, foarte bine aranjată cu aparatură nouă. Am vrea să aducem un lot de juniori aici să se pregătească, pentru că are toate condițiile.” 

Prof. Robert Bălan de la CSS Reșița a vorbit la rândul său despre posibilitatea găzduirii unui astfel de lor în municipiul de pe Bârzava:

”Nu sunt în măsură să spun dacă îl aducem, noi ne străduim din toate puterile să-l aducem și am avut discuții cu reprezentanții Federației. Am arătat capacitatea Reșiței de a organiza, capacitatea sălilor pe care le avem, calitatea lor. În urma discuțiilor avute suntem pe punctul de a avea un lot, dar să nu ne hazardăm până când toate lucrurile vor fi puse la punct.”

Organizat după 16 ani în Reșița, Campionatul Național de Gimnastică al Juniorilor III a readus municipiul de pe Bârzava în prim-planul gimnasticii. Pentru sportivii reșițeni a fost un bun prilej de a-și etala calitățile în perspectiva lor de cooptare într-un lot național. Bilanțul acestora a fost unul bogat: 12 medalii în total:  7 de aur, 3 de argint și două de bronz.

Cristina Corocan