Campanie de informare şi prevenire HIV-SIDA în şcoliile din Caraş-Severin!

173

Numărul persoanelor care descoperă că au HIV continuă să crească, din păcate şi în acest an în Caraş-Severin!

Din această cauză, voluntarii de la Asociaţia Inocenţă şi Speranţă organizează, în această perioadă, mai multe dezbateri în şcoli. Tinerii sunt informaţi şi îndemnaţi să se testeze. În plus membrii organizaţiei, la fel ca în fiecare an, vor merge acasă la cuplurile seropozitive şi le vor oferi consiliere pentru a nu renunţa la tratament.

De ani de zile, virusul HIV-SIDA continuă să pună în pericol viaţa bolnavilor din Caraş-Severin. Sătui de medicamente, tinerii seropozitivi renunţă la tratamenţ iar în scurt timp acest fapt îi condamnă la moarte.

Un nou caz de deces din cauza acestui virus a avut loc în urmă cu 2 săptămâni, primul din acest an. Organismul unui tânăr în vârstă de 27 de ani din Reşiţa a cedat din cauza unor complicaţii atrage atenţia Petrică Agape, preşedintele Asociaţiei Anti-HIV Inocenţă şi Speranţă din Caraş-Severin. La ora actuală în judeţul Caraş-Severin sunt aproximativ 250 de bolnavi care suferă de HIV-SIDA, iar o parte dintre ei refuză ajutorul Asociaţiei Inocenţă şi Speranţă, preferând să nu fie luaţi în evidenţă!

Conform ultimelor statistici peste 14.000 de persoane cu HIV trăiesc în România, iar dintre acestea 10.500 primesc tratament antiretroviral gratuit. Sunt 58% — barbaţi şi 42% — femei, iar repartizarea pe grupe de varstă arată ca cele mai multe cazuri se înregistrează la grupa 25 — 29 de ani.

Daiana Roşca