O suferinţă mută, ascunsă în spatele unui zâmbet larg şi naiv. Ochi senini, de copii veşnic inocenţi şi gesturi pline de dragoste şi compasiune. Aşa ar putea fi rezumată în câteva cuvinte viaţa unui copil care suferă de sindromul Down. Şi aceşti copii sunt speciali şi îşi găsesc alinarea tot la Centrul Primăvara din Reşiţa. Vă prezentăm povestea de viaţă a tânărului Davor Catici spusă chiar de tatăl său.

Şi pentru fiul meu Centrul Primăvara este a doua casă. Ca el să beneficieze de terapie şi de îngrijirile necesare noi mult timp, am făcut naveta de la Caraşova. Apoi el a stat o perioadă şi în centru. Aici este viaţa lui, are prieteni şi practic se simte ca acasă. Când a născut soţia mea, medicul ne-a spus că băieţelul nostru suferă de sindromul Down şi chiar ne-a spus că dacă dorim putem să-l abandonăm în spital că noi suntem tineri, să nu ne distrugem viaţa, dar cum să facem aşa ceva? Exclus el este totul pentru noi, ne aduce multă bucurie şi nune putem închipui viaţa fără Davor”.

Davor acum are o viaţă frumoasă lângă oamenii care îl iubesc cu adevărat dar ce s-ar fi întâmplat cu el dacă tatăl său pe atunci ar fi ascultat sfatul medicului si l-ar fi abandonat în spital?….Din fericire această întrebare va rămâne fără răspuns pentru că păriţii i-au dat o şansă la viaţă, si l-au sprijinit la fiecare pas. Ca Davor sunt mulţi care au nevoie de ajutor aşa că nu mai staţi pe gânduri haideţi să punem mână de la mână şi să ajutăm copiii bolnavi de la Centru Primăvara. În Căsuţa de sticlă din Parcul Tricolorului se întâmplă minuni …nu crezi vino aici şi vezi!

Daiana Roşca