[FOTO] Marcel Iureș aniversat la Boema, de la ora 22:15!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor aducem pe calea undelor oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

„În viață nu există câștigător definitiv”

În această seară, de la ora 22:15, în cadrul emisiunii Boema,ne întâlnim sub cupola căldurii sufletești a unui mare artist român, Marcel Iureș.

„Arta este Libertatea de a alege e ceva ce produce emoţie, produce mult bine în jur, nu aşteaptă niciun fel de răsplată sau răspuns. E ca un izvor care nu se gândeşte unde va ajunge. El a luat decizia să curgă, fie că ajunge în deşert, în gura unui leu sau într-o chiuvetă” afirmă Marcel Iureș, actorul român apreciat şi la Hollywood, născut într-o zi de 2 august, 1951 la Băileşti, judeţul Dolj.

Despre România frumoasă, despre marii regizori cu care a lucrat, despre profesorul său de teatru,Marin Moraru, al cărui student preferat a fost, despre legendele Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, despre cărți  și bineînțeles despre Reșița, în exclusivitate pentru voi ascultătorii Radio România Reșița,Marcel Iureș.

Performanțele sale artistice în domeniul teatral sunt legate și de importante roluri în teatrul de televiziune, înainte de anul 1990, dar și în teatrul radiofonic național.

Din anul 2004 este președintele Festivalului Internațional de Film Independent „Anonimul”. În 2006, a dublat în română vocea lui Doc Hudson, în producția Pixar/ Disney Mașini. În 2007 a semnat lectura audio-book-ului „Remember – Mateiu Caragiale”.

Marcel Iureş este un MAESTRU al teatrului românesc, un actor care redefineşte simbolul valorii atât pe plan naţional cât şi internaţional.

Actorul Marcel Iureș a devenit membru de onoare al comunității UVT, fiindu-i acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

„În clipa în care îţi dai seama că ai un mers al vieţii tale, un culoar, primul cuvânt care îţi vine în minte e dar. E un dar, nu? Al doilea cuvânt este grija, nu? Eşti preocupat de darul primit. Comportamentul omului se susţine pe o pernă metaforică, simbolistică, şi el tot încearcă în înaintarea asta care e mai mult cădere decât înalţare, încearcă să se sprijine pe nevăzutul ăsta care este după mine, esenţialul. Asta e important. Nu văzutul; văzutul e compus din substanţa moartă şi e ca picătura de apă care se evaporă. Ce rezista în noi este exact acest efort necontenit de a te ridica. Şi numim ridicare orice înseamnă înţelegere în profunzime”, mărturiseşte marele artist care, la Gala Premiilor UNITER cu o subtilitate aristocrată a mărturisit că are nişte geamantane pline , dar nu are cui să le dea…

Marcel Iureș, actorul român apreciat şi la Hollywood, a împlinit 70 de ani!

La mulți ani, Marcel Iureș!

Și pentru că „în viață nu există câștigător definitiv”, după cum mărturisește Maestrul Iureș, rămâneți pe frecvențele radioului reșițean, pentru a fi câștigătorii unei seri de miercuri, de neuitat.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles