Şi medicii de familie din Timiş vor oferi consultaţii şi reţete gratuite, la fel ca până acum!

După medicii de familie din Caraş-Severin şi cei din Timiş vor oferi consultații și rețete gratuite, la fel ca până acum, după ce toţi au semnat actul adiţional la contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş.

Practic medicii au decis să susțină în continuare creșterea procentului alocat sănătății, dar au decis că nu are rost ca nemulțumirile lor să îi afecteze pe pacienți. Președintele Societății de Medicină a Familiei Timiș, Claudia Iftode, dă asigurări că în Timiş, nu se va ajunge la consultaţii contracost ale medicilor de familie.

Așa am hotărât toți că nu are niciun rost să sufere pacienții și medicii deopotrivă, la acest moment. Nu am blocat nicio activitate. Pacienții au acces, ca și până acum, la bilete, trimiteri, consultații în contract cu Casa (Casa Județeană de Asigurări de Sănătate – n.r.). Deci nu acordăm consultații contracost, mergem pe adiționalul vechi. Suntem pentru creșterea procentului acordat în sănătate”, spune președintele Societății de Medicină a Familiei Timiș.

După nenumărate demersuri s-a obținut şi o amânare a legii care prevede acreditarea cabinetelor autorizate de Direcția de Sănătate Publică și de către Agenția Națională de Management al Calității în Sănătate, ceea ce nu va determina medicii să dea faliment.

De același autor

Related Articles