Vitezomanii vor fi „împuşcaţi” şi în Caraş-Severin

641

Vitezomanii ar trebui să se gândească de două ori înainte de a apăsa pedala de acceleraţie. Noul model de aparat radar, tip pistol este de astăzi în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Modelul are camera video HD şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil astăzi, spune purtătorul de cuvânt al IPJ, Cecilia Dăneţ.

„Aparatul stochează pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto. Cu ajutorul lor, poliţiştii rutieri, care au fost instruiţi în cadrul unor cursuri în ceea ce priveşte utilizarea aparaturii, vor acţiona pentru combaterea eficientă a vitezei excesive pe şosele şi preîntâmpinarea accidentelor de circulaţie”.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să acorde o atenţie deosebită modului în care circulă pe şosele pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

(Sebastian Dragomir)