[FOTO] Eveniment în premieră la Reșița. Dublu accident, cu aceleași mașini

7060

Este pentru prima dată când în Reșița a avut loc un accident de circulație în care două autoturisme au fost implicate de două ori.

Totul a început în jurul orei 16.30, în intersecția semaforizată din zona centrală a orașului, dintre strada Ioan Corvin cu DN 58, mai exact la intersecția de la Trezorerie. Un bărbat de 47 de ani, aflat la volanului unui autoturism Opel, nu a acordat prioritate de trecere unui Mercedes condus de un tânăr de 26 de ani. Acesta din urmă, conducea pe un drum cu prioritate, iar în condițiile în care semaforul nu funcționa, avea dreptul să-și continue călătoria. Impactul a fost violent, iar Mercedes-ul a fost proiectat într-un stâlp de pe marginea drumului. În urma coliziunii, două femei, pasagere în Opel, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Până aici pare a fi un accident banal, cauzat de neacordare de prioritate. Evenimentele, însă au continuat după ce mașinile au fost ridicate din carosabil de autoplatformele care intervin în astfel de accidente.

Citește și: S-au ciocnit în intersecţie din cauza neacordării de prioritate şi… au continuat cu răfuielile după

La ora 17.50 are loc un alt accident rutier, pe strada Castanilor din Reșița (în zona Muncitoresc), unde sunt implicate aceleași autoturisme. De fapt, autoplatformele care transportau vehiculele avariate. Una dintre ele (cea cu Opel), condusă de un bărbat de 38 de ani, acroșează un pieton, aflat pe marginea carosabilului. Polițiștii veniți la fața locului constată că șoferul era posesor de permis de conducere categoria B și nu avea dreptul să conducă autovehicul cu remorcă din această categorie. Martorii la eveniment spun că în zonă se afla și cealaltă autoplatformă care transporta Mercedes-ul avariat, iar între cei doi șoferi ar fi existat șicane în trafic. Un răspuns în acest sens îl va da Poliția rutieră, cel mai probabil mâine. Cert este că astfel de incidente nu au mai avut loc, până acum, în Reșița.

Dublul accident a avut loc chiar în ziua în care șeful Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, comisar șef Viorel Avram, spunea în Colegiul Prefectural că obiectivul Poliției este să reducă numărul accidentelor de circulație. Oricum, Reșița este în topul accidentelor rutiere produse în acest an, în mediul urban, cu 64% mai multe decât anul trecut.

În primele 9 luni ale anului, în Reşiţa au avut loc 65 de  accidente de circulație cu victime. Dintre acestea, 23 au fost grave, soldate cu 6 morți, 18 răniți grav și 69 de răniți ușor.

(Sebastian Dragomir)