Pe Valea Cernei vor fi pregătiți bucătari profesioniști

În toamna acestui an se va deschide în staţiunea Băile Herculane o şcoală pentru bucătari profesionişti, în cadrul unui proiect derulat de Complexele hoteliere Diana şi Afrodita, în parteneriat cu Asociaţia PRO TURISM Băile Herculane şi HORECA SCHOOL. Şcoli similare sunt deschise până în prezent la Bucureşti, Craiova, Braşov şi Timişoara, iar din acest an acestora li se va alătura şcoala din staţiunea de pe Valea Cernei.

”De la 1 noiembrie şi staţiunea Băile Herculane va beneficia de HORECA SCHOOL, ceea ce înseamnă că aici se vor putea forma viitoare generaţii de bucătari la cel mai înalt nivel. Suntem bucuroşi, pentru că astfel putem menţine ridicate standardele din Herculane atunci când vine vorba de servicii, cu atât mai mult cu cât şcoala este una prestigioasă şi a format până în acest moment peste 3.000 de bucătari şi va fi mult mai uşor accesibilă pentru cei din Caraş-Severin, Mehedinţi şi din judeţele apropiate, nu va mai fi nevoie pentru să mai meargă până în Capitală sau în marile oraşe, vor putea să vină aici!”, a declarat pentru Radio Reşiţa Laura Pătru – directorul de marketing al complexelor hoteliere Diana şi Afrodita.

Cursurile vor avea o durată de cinci luni şi sunt structurate în 720 de ore de curs. Sunt concepute pentru a învăţa practica şi arta reală de gătiţ prin teorie, tehnică, viteză şi lucru în echipă, iar orele de gastronomie sunt predate de bucătari şi chef-bucătari profesionişti. După cursuri, aceste diplome sunt autorizate ANC, astfel că după examenul final acest certificat este emis de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei şi este o diplomă recunoscută nu doar naţional, ci şi în toate ţările membre ale Uniunii Europene!, precizează Laura Pătru.

Paul-Sever Smadu

De același autor

Related Articles