[FOTO] Toamna se numără realizările la Primăria Reşiţa: Septembrie deschide robinetele la Doman

Răpciune vine cu vești bune pentru peste 300 de familii din cartierul reșițean Doman, care, în curând, vor beneficia de apă potabilă la robinete.

Cu toate că localnicii din cartier sunt sceptici în buna funcţionare a lucrurilor, cum a afirmat pentru Radio Reşiţa, un cetăţean, faţă de alimentarea cu apă:

“… am o mică fântână în grădină şi mă mai descurc cu aia. Apa nu-i bună de băut, dar pe ici pe colo de spălat o haină, de spălat pe picioare merge. Apă să-mi spăl vesela şi de mâncare îmi aduc, vă spun cinstit, de la Blocul 800 de la cişmeaua aia de-acolo. Şi aşa mă duc să-mi cumpăr o pâine, o roşie că n-am grădină mare şi cu ocazia asta aduc şi apă.” 

Ioan Popa, edilul municipiului Reşiţa susţine însă că, lucrările la stația şi la reţele de apă sunt finalizate, astfel că Domanul, cartier alimentat până acum cu apă potabilă de la Reşiţa, prin două cisterne de mare capacitate pe zi, a intrat în rândul lumii.

“Arătăm opiniei publice, mai ales celor din Doman, că noi am făcut probele de presiune la sistemul de apă; avem aproape 8 bari în instalaţii, funcţionează, probele se fac deja de o săptămână, cu alte cuvinte sistemul de apă este pregătit.” 

În urma unei investiţii de 3 milioane de lei, în maximum 30 de zile, localnicii pot începe să se racordeze la reţea, printr-o solicitare scrisă către SC Aquacaraș SA, spune Ioan Popa – primarul municipiului. Acesta a subliniat că viitorii abonaţi trebuie să ştie că există două modalităţi de livrare a apei: în sistem contorizat sau pauşal.

“Cetăţenii din Doman care vor să aibă apă potabilă vor trebui să facă solicitări, fiecare familie, la Aquacaraş, şi în baza acestora se va da drumul la apă într-una din cele două variante: contorizat sau pauşal. Cei care optează pentru varianta contorizată va trebui să-şi ia contor de apă şi să şi-l pună la intrarea în casă, este atributul dânşilor şi nu al nostru, iar cei care nu vor să facă această investiţie într-o contorizare pot alege opţiunea de pauşal. Eu personal recomand varianta contorizată. În următoarele 30 de zile pe măsură ce vor face aceste solicitări vor fi şi racordaţi. De ce spun 30 de zile pentru că în această perioadă sistemul este încă în testări şi avem prilejul să vedem cum funcţionează.”

În ceea ce privește reţeaua de canalizarea din cartierul Doman, o investiţie de aproximativ 3 milioane 900 de mii de lei, edilul a explicat că lucrările sunt în derulare, fiind realizate în procent de aproape 30%.

“La canalizare se lucrează în forţă şi sperăm ca într-o perioadă cât mai scurtă de timp să fie funcţională şi canalizarea…”.

Restul cartierelor municipiului: Cuptoare, Moniom, Secu şi Ţerova se vor bucura și ele de aceleași condiţii, dar etapizat. În prezent se lucrează la stațiile de apă din Moniom, Secu și Cuptoare, iar după finalizarea completă a lucrărilor de infrastructură, urmează reparaţia drumurilor distruse de aceste investiţii. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles