Tăiem peste Violenţa Domestică

violenta domesticaPoliţiştii Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu Fundaţia „Conexiuni” din Deva şi cu reţeaua de voluntari ai I.P.J. Hunedoara, organizează în această după-amiază o activitate de responsabilizare şi conştientizare a opiniei publice cu privire la gravitatea fenomenului violenţei în mediul familial. Începând cu ora 17.00, în centrul municipiului Deva vor fi aprinse lumânări în memoria celor ucişi de membri familiei lor. După cum a informat inspectorul  principal de poliţie, Mihaela Fieraru, vor fi distribuite trecătorilor 500 de pliante informative, iar voluntarii vor participa la un „marş al tăcerii” cu lumânări aprinse de la statuia ecvestră a lui Decebal până la Târgul de Crăciun, pentru a atrage atenţia asupra urmărilor ireparabile ale violenţei în familie.

Violenţa domestică se mai numeşte şi violenţă intrafamilială sau în familie şi este un act vătămător, fizic sau emoţional care are loc între membri unei familii. Violenţa se poate întâlni atât în familiile bogate, sărace, monoparentale sau cu ambii părinţi. Violenţa poate face victime femei, copii, bătrâni dar şi tineri sau bărbaţi. Violenţa în familiei nu se referă doar la relaţia soţ – soţie ci şi la părinţi – copiii, nepoţi – bunici, fraţi – surori, orice rudă până la gradul IV.

Noua Lege 25/2012 privind violenţa în familie, aduce ca noutate ORDINUL DE PROŢECŢIE la care victimele pot apela de îndată ce se află în această situaţie.

De același autor

Related Articles