Numai politicul mai poate salva de la pieire UCMR-ul – o societate care moare încet dar sigur de la o zi la alta

Numai politicul mai poate salva UCMR-ul – sunt de părere sindicaliştii societăţii reşiţene.

În comisia de dialog social din 22 februarie, aceştia au prezentat situaţia dezastruoasă în care se află uzina intrată în insolvenţă, cu peste jumătate din personalul rămas în 75% şi aproape fără comenzi şi au solicitat atunci o întâlnire cu parlamentarii de Caraş-Severin.

Vineri, 10 martie acest lucru a prins contur, liderul sindicatului din UCMR, Jivomir Tovladiaţ a declarat pentru Radio Reşiţa că în faţa prefectului Florenţa Albu, a reprezentanţilor unei părţi a politicului cărăşan, a comisiei de dialog social şi a conducerii societăţii, a expus din nou problema unităţii care se stinge încet, dar sigur. În acest cadru s-au căutat soluţii pe termen scurt, dar şi mediu şi lung pentru redresarea societăţii aflată într-o situaţie deplorabilă.

Jivomir Tovladiaţ a mai spus că, întâlnirea a fost una constructivă, iar în 30 de zile se vor reîntâlni pentru a vedea stadiul în care s-a ajuns. Acesta a mai spus că, urmare discuţiilor purtate, rezolvările pe termen scurt vizează deblocarea contractelor de către Hidroelectrica, impetuos necesare, iar pe termen mediu şi lung rezolvarea situaţiei insolvenţei ca societatea să iasă din această etapă.

Liderul sindicatului a mai precizat că, situaţia în societatea reşiţeană au luat-o razna rău de tot, sunt tot mai puţine comenzi spre deloc şi de aceea au avut această iniţiativă spre a avea o discuţie la prefectura judeţului.

În prezent în UCMR 30% din personalul angajat au de lucru, iar restul sunt în 75% din salariu. Societatea reşiţeană mai are în prezent, un total de 960 de angajaţi cu tot cu personalul TESSA din numărul de 2.300 la intrarea în insolvenţă la începutul anului 2014.

În concluzie, a mai declarat Jivomir Tovladiaţ că UCMR-ul are capacitatea de a se repune în funcţiune, dacă ar exista voinţă politică. (Hardy Cvoica)

Foto: arhiva

Cele mai citite

Related Articles