Atenție, șoferi! 5 drumuri din Caraș-Severin pot fi închise din cauza zăpezii

5 tronsoane de drum din Caraş-Severin pot fi închise în caz de vreme nefavorabilă, conform unei hotărâri de  Consiliu Judeţean, deoarece nu au contracte de deszăpezire.  Acestea sunt: : Reşiţa- Anina( cu menţiunea că este vorba despre tronsonul DJ 582Reşiţa şi DN 58 Anina), Petrilova- Naidăş, Ohabiţa-Delineşti, Ohaba Mâtnic- Zorlencior şi Ruschiţa- limită cu judeţul Timiş.

În ceea ce priveşte contractele de deszăpezire, acestea sunt încheiate în funcţie de nivelul de viabilitate, care reprezintă fluenţa traficului. Conform înregistrărilor de trafic, în judeţ nu există drumuri cu trafic de peste 8.000 vehicule care să se încadreze în nivelul I de viabilitate.

În Caraș-Severin drumurile se încadrează în mare parte în nivelul trei de viabilitate. Asta înseamnă că sunt impuse următoarele intervale de intervenţie: pentru răspandirea de material pentru combaterea poleiului şi înzăpezirii termenul maximum este de 7 ore de la semnalarea fenomenului, deszăpezirea drumului pe minimum o bandă de circulaţie de sens se face în termen de 16 ore ,iar deszăpezirea drumului pe toată partea carosabilă, în 48 de ore.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles