Două familii de români au încercat să-şi scoată ilegal copiii din ţară

149

Poliţiştii de frontieră de la Cenad au descoperit aseară doi minori, ascunşi de către părinţi printre bagajele din autovehiculele cu care circulau, pentru a-i scoate ilegal din România. Este vorba de două familii din Dolj care intenţionau să ajungă în Spania, dar nu aveau documente de călătorie pentru copii.

Primul caz a fost semnalat în jurul orei 22.50, când s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Florin T., în vârstă de 21 ani, domiciliat în judeţul Dolj, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Spania. Bărbatul era însoţit de Lucreţia A., în vârstă de 18 ani, din judeţul Olt. La controlul autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascuns printre bagajele aflate între scaunele din spate, acoperit cu o pătură, un minor în vârstă de 9 luni, fiul celor doi cetăţeni români.

Câteva minute mai târziu, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor cetăţeanul român Costel B., în vârstă de 41 ani, alături de care se aflau Marinela B. şi Marian B., toţi domiciliaţi pe raza judeţului Dolj, care călătoreau cu un microbuz marca Ford Tranzit. La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă între scaunele microbuzului, acoperită cu articole de îmbrăcăminte, o fetiţă în vârstă de 3 luni, fiica celor doi pasageri din microbuz.

Călătoria doljenilor a fost întreruptă, iar pe numele părinţilor a fost întocmit dosar penal pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

(Sebastian Dragomir)