[FOTO-VIDEO] Frigul şi ninsoarea nu-i împiedică pe migranţi să forţeze frontiera de sud-vest

127

Noaptea trecută, trei tineri din Kosovo au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră şi de jandarmi, în timp ce se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, în apropierea localităţii Comloşu Mic, din Timiş. Migranţii, cu vârste cuprinse între 22 şi 32 de ani, au fost surprinşi în jurul orei 23.30, în urma unei acţiuni comune pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

„Persoanele în cauză, care nu deţineau documente de identitate asupra lor, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt trei bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 22 şi 32 de ani. Aceştia au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, se arată în comunicatul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Kosovarii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Ei urmează să fie predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

(Sebastian Dragomir)