“GHINIONISTUL” și-a găsit surorile – Motor!

Teatrul și filmul sunt file de poveste, care înfățișează viața , cu emoție îmbibată în măduva textului, dar guvernată de luciditate, ca lege unică a percepției, într-un spațiu același de secole – sufletul uman, dar a cărui esență se dezvăluie treptat ca o picătura care străbate vidul…

În CV-ul cultural al Reșiței se scrie o nouă și inedită pagină, aceea a realizării unui film cu și despre fosta Cetate de Foc, al cărui nume, “GHINIONISTUL”, aparent predestinat, călăuzește gândul spre o nouă perspectivă, spre un viitor axat pe cultură, artă și creație.

Se pare că personajul principal masculin din filmul “GHINIONISTUL”, nu va fi chiar așa de… ghinionist- va avea două surori și dacă regizorul filmului, Iura Luncașu, se lăsa copleșit de numeroasele participante la castingul de duminică, putea deveni cehovian, cu trei surori în distribuție.

Prietenul, de acum, al orașului de pe Bârzava, Iura Luncașu și-a consolidat distribuția cu două tinere și talentate concitadine-Tabita Givoreanu și Anca Sărbu, dar a ales și alte fete din Reșița pentru diferite roluri episodice.

În exclusivitate pentru ascultătorii Radio Reșița cele două tinere speranțe ale noastre și-au mărturisit bucuria și totodată dorința de a demonstra că pasiunea lor pentru teatru și film reprezintă vocație, har și o treaptă spre consacrarea în lumea artistică. Vă propun să facem și noi un prim pas spre a le cunoaște, fiindcă radioul reșițean a fost și rămâne fidel tuturor celor care reprezintă un model pentru semenii săi.

poza-tabita

Tabita Givoreanu , elevă a Liceului Teoretic “Traian-Vuia”, ne-a mărturisit că încă de mică a luat cursuri de canto și teatru, ultima ei colaborare pe plan artistic fiind cu Teatrul de Vest din Reșița unde a jucat rolul principal în spectacolul “Profu’ de franceză”, fiind un produs al teatrului reșițean, care i-a motivat iubirea pentru o carieră artistică.

poza-anca-sirbu1

Anca Sîrbu, elevă a Colegiului Național “Traian-Lalescu”, debutează la propriu în viața artistică, fiind prima ei întâlnire cu un rol de-o asemenea anvergură și este motivată pentru a-și construi visul pe viitor, acela de-a urma o facultate de profil, ca și sora sa din film.

“GHINIONISTUL” se va filma în luna octombrie, în Reșița, dar și în împrejurimi. Din distribuția filmului vor face parte actorii: Codin Maticiuc, Dorian Popa, Gheorghe Visu, Radu Gabriel, Augustin Viziru și mulți alții. Filmul va fi difuzat în cinematografele și televiziunile din România, dar și din Spania, Italia, Canada și alte state în care trăiesc comunități importante de români.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles