Marius Cocioran și Narcis Mihăilă concurează astăzi pentru o medalie la Rio

131

Reșițenii Marius Cocioran și Narcis Mihăilă se vor alinia astăzi la startul celei mai grele probe a atletismului, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la care ar urma să participe 80 de mărșăluitori de top din întraga lume.

Cel mai bun timp al unui atlet român, în proba de 50 km marș, la care urmează să participe cei doi, este de 3 ore 55 de minute și 59 de secunde, record deținut chiar de Marius Cocioran care a reușit acest timp, anul trecut, la Murcia în Spania. Recordul mondial al probei este de 3 ore 32 de minute și 33 de secunde, deținut de francezul Yohann Diniz, care se numără printre marii favoriți ai cursei de astăzi. Recordul olimpic în această probă îi aparține australianului Jared Tallent, 3h:36:53, stabilit la Londra în 2012.

Proba de 50 km marș va începe la ora 14, ora României. Tot la Rio va concura în proba de 20 km marș, Ana Veronica Rodean, o sportivă originară din Alba Iulia, dar cu dublă legitimare: CS Unirea Alba Iulia-CS Universitatea Reșița. Aceasta va începe la ora 20.30, ora României.