[AUDIO] Scutirile la impozitele veteranilor reglementate de o Hotărâre de Guvern

Foştii militari care au luptat în războaiele mondiale ori în teatrele de operațiuni şi care astăzi sunt mândrii veterani se confruntă de câteva luni cu probleme sociale în ceea ce priveşte scutirile pe proprietăţi dobândite prin lege.

Sunt foarte în vârstă, dar sunt prezenți la toate sărbătorile naționale. Vin cu pieptul încărcat de medalii obținute pentru fapte de vitejie în cele două războaie mondiale sau în operațiunile NATO. Românii se mândresc cu ei, dar statul vrea să le ia bani. Veteranii de război spun că au început să primească somații de la administrațiiile fiscale prin care sunt înștiințați că trebuie să plătească impozite pentru casă, terenuri și mașini de care erau scutiţi până în prezent conform legii. Ne-am interesat la Direcţia de Impozite şi Taxe a Consiliului Local Reşiţa şi am aflat ce spune legea. Şeful de serviciu, Ionuţ Brabete, explică:

Însă nou în lege o Hotărâre de Guvern emisă în martie anul acesta se referă strict la dreptul de proprietate al veteranului de război şi la celelalate drepturi pe care rudele acestora le-au avut până acum. Mai exact este vorba de măsurile privind plata impozitelor. Ionuţ Brabete:

În concluzie, cel care este îndreptăţit să primească scutirea va beneficia de aceasta şi de acum încolo, dar strict pentru proprietatea sa de care beneficiază direct. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: sudest.ro

Cele mai citite

Related Articles