Emoţii pentru primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma. Dacă proiectul transfrontalier aflat în derulare acolo nu se finalizează până la sfârşitul anului, este bun de plată.

Proiectul transfrontalier care prevede înfiinţarea unui punct de trecere a Dunării cu bacul la Moldova Nouă, este în pericol de a nu fi finalizaţ ceea ce înseamnă returnarea tuturor sumelor cheltuite.  Deşi Consiliul judeţean Caraş-Severin şi-a îndeplinit partea ce-i revenea din proiecţ primăria Moldova Nouă nu a reuşit deocamdată acest lucru, respectiv înfiinţarea unui punct vamal şi a drumului de legătură între drumul naţional şi pontonul la care acostează bacul. Proiectul s-a blocat la partea de licitaţie pentru stabilirea firmei care să execute lucrările pentru drum. La nici una dintre cele 5 licitaţii organizate până acum, nu s-a prezentat nici un solicitant. Managerul de proiecţ Victor Naidan spune că în cazul în care proiectul nu va fi finalizat, Consiliul judeţean caraş-Severin ca iniţiator al acestuia va fi obligat să returneze toţi banii cheltuiţi, după care va da în judecată pe cei ce nu şi-au îndeplinit partea de contract, pentru recuperarea sumelor. În acest caz este vorba despre primăria Moldova Nouă.
Contactat telefonic, primarul Adrian Torma spune că aceasta este numai una dintre problemele nerezolvate ale administraţiei trecute, care nu a reuşit prin caietul de sarcini să atragă nici o firmă de construcţii, deşi acesta a fost modificat de mai multe ori astfel încât să fie mai accesibil. Adrian Torma a mai spus că aceasta este o prioritate pentru consiliul local şi vor căuta în cel mai scurt timp o firmă dispusă să facă drumul.
Dacă până la sfârşitul anului, respectiv 31 decembrie, proiectul nu va fi gata, primăria Moldova Nouă, Consiliul judeţean şi partenerii sârbi vor fi nevoiţi să returneze mai mult de  2 milioane de euro.(Daniela Tudor)