[AUDIO] Garda de Mediu Caraş-Severin şi ABA Banat – front comun pentru Măgura

Cartierul Măgura din Bocşa între demersurile primăriei de a nu face nimic şi sancţiunile autorităţilor de mediu.

Urmare acţiunilor comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin în zona Măgura din cartierul Bocşa Montană, locaţie în care gunoaiele şi deşeurile menajere înghit localnicii de vii, au fost impuse câteva măsuri spune comisarul şef Gheorghe Muntean, al căror termen va expira curând:

“Măsurile sunt încă în termen, urmând ca la expirarea acestuia, impus de către comisarii gărzii de mediu, să fie făcută încă o verificare împreună cu reprezentanţi ai inspecţiei apelor, pentru că factorul apă este cel agresat din punctul de vedere al protecţiei mediului.”

În demersurile de aflare a unui răspuns ne-am adresat şi Administraţiei Bazinale de Apă Banat. Directorul instituţiei, Ervin Luci:

“Administraţia Bazinală de Apă Banat are în derulare întocmirea unui studiu de fezabilitate (SF) în zona Măgura pe cursul de apă Cremeniţa privind regularizarea şi consolidarea malurilor. Începem lucrările în trimestrul patru şi continuăm şi anul viitor.”

Problema din zona Măgura este pe departe de a fi rezolvată, căci pionul principal îl constituie Primăria Bocşa, care din câte am aflat, pe surse, nu se implică aproape deloc în rezolvarea situaţiei. Gheorghe Muntean:

“… (n.r. primăria) este principalul factor de implicare în cadrul comunităţii, pentru că dacă nu creează posibilitatea cetăţenilor de a depune deşeurile într-un loc în care să poată fi colectate sistematic şi nu aplică amenzi persoanelor fizice care depun pe malurile râurilor, în dreptul proprietăţilor lor, nu se va putea face niciodată o igienizare normală în zona respectivă.”   

Reamintim că, în urma acţiunilor de mediu desfăşurate, Primăria Bocşa a fost amendată cu 80.000 de lei pe legea apelor, iar serviciul public de gospodărire comunală al oraşului cu 40.000 de lei pe legea gestionării deşeurilor. Dacă însă problema nu va fi rezolvată în intervalul legal impus, Garda Naţională de Mediu Caraş-Severin va face sesizare penală Primăriei oraşului Bocşa, a mai spus comisarul şef Gheorghe Muntean. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles