Jandarmii din cadrul Postului Montan Vața de Jos au sesizat faptul că mai mulți arbori au fost tăiați ilegal dintr-o pădure de pe raza comunei hunedorene Baia de Criș. Jandarmii montani au anunțat Poliția Municipiului Brad cu privire la acest lucru, iar oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz. Astfel că, polițiști, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic s-au deplasat la fața locului, acolo unde au constatat faptul că, într-adevăr au fost tăiați 14 arbori, de esență fag și carpen, nemarcați, de diferite dimensiuni.

O parte dintre arborii tăiaţi ilegal a fost găsită la faţa locului, iar altă parte era încărcată în căruţa unui bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Baia de Criş, care a fost identificat de către organele silvice ajunse la faţa locului. La vederea poliţiştilor, bărbatul a fugit cu calul, abandonând căruţa încărcată cu material lemnos şi motoferăstrăul”, a declarat subcomisar Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Lemnele au fost predate Ocolului Silvic Brad, urmând a se stabili prejudiciul creat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

Sursa: servuspress.ro