[AUDIO][UPDATE] Universitatea reşiţeană a decernat titlul “Doctor Honoris Causa” academicianului sârb Adam Puslojic

dr.h.c 1

Aula Magna a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa a găzduit joi, 24 octombrie, festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa academicianului Adam Puslojic, poet sârb şi traducător literar, membru de onoare al Academiei Române şi membru activ al Uniunii Scriitorilor din România şi din Serbia, creatorul curentului poetic de avangardă numit clocotrism. Cine este Adam Puslojic, cărei culturi îi aparţine şi cui i se adresează, explică academicianul Eugen Simion:

Parafrazându-l pe academicianul Eugen Simion, rectorul universităţii reşiţene, prof.univ.dr. Doina Frunzăverde, nota: “Înainte de a fi un poet autentic, Adam Puslojic este un personaj fantastic în spaţiul nostru dunărean”:

Imediat după înmânarea titlului de Doctor Honoris Causa academicianul Adam Puslojic, spunea:

Evenimentul conferirii titlului de Doctor Honoris Causa academicianului Adam Puslojic a fost organizat dintr-o iniţiativă a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, în colaborare cu Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, şi a reunit, cu acest prilej, în municipiul de pe Bârzava o seamă de oameni de cultură, profesori universitari şi membri ai Academiei Române.

dr.h.c.2 dr.h.c.3

 

***

 

adam-pusloici

Poetului, traducătorului, membrului de onoare al Academiei Române şi omului de cultură din Valea Timocului, Adam Puslojic, îi este înmânat astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, cea mai înaltă distincţie onorifică acordată unei persoane eminente pentru merite deosebite în domenii profesionale, sociale sau politice. În ajunul acestui eveniment, miercuri, 23 octombrie la instituţia universitară cărăşană, academicianul Adam Puslojic, a lansat un volum de versuri şi a vernisat o expoziţie de 24 de portrete lirice dedicate anului Nichita Stănescu. Despre prezenţa în urbe, omul de cultură din Serbia a declarat:

Iniţiativa conferirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, academicianului Adam Puslojic şi a prezenţei în municipiul de pe Bârzava a unor distinşi oameni de cultură români, precum, academicianul Eugen Simion şi prof. univ. dr. Adrian Dinu rachieru, a aparţinut Uniunii ziariştilor profesionişti din România. Despre organizarea acestui eveniment de marcă, în municipiul de pe Bârzava, preşedintele UZP România, Doru Dinu Glăvan a precizat:

La Reşiţa, cu prilejul acestui eveniment, a a avut loc şi o triplă lansare de carte, prin prezentarea volumelor “Centenar Eugen Ionescu”, semnat de Eugen Simion, “13 prozatori de ieri”, de Adrian Dinu Rachieru şi “Mereor” de Adam Puslojic.

adam 2 adam 3 adam 4 adam 5

Cele mai citite

Related Articles