radulescu-dsvsaFostul director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, Florin Ioan Rădulescu a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Acesta este acuzat de conflict de interese, a încheiat contracte cu firme controlate de el prin interpuşi. Decizia dată de Tribunalul Caraş-Severin nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Vă reamintim că fostul şef al DSVSA Caraş-Severin a fost trimis în toamna acestui an, în judecată de procurorii DNA pentru două infracţiuni pe care le-ar fi comis în perioada în care se afla la conducerea instituţiei – conflict de interese în stare continuată şi efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o deţinea.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2009-2014, Rădulescu, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit acte şi a participat la luarea unor decizii prin care s-au obţinut, în mod direct, beneficii patrimoniale în favoarea unei întreprinderi individuale şi a unei societăţi comerciale pe care inculpatul le controla în mod indirect, prin intermediul altor persoane (veniturile societăţilor revenind inculpatului).

Ancheta a început însă anul trecut când procurorii DNA au efectuat percheziţii la DSVSA, iar ulterior Florin Ioan Rădulescu şi-a dat demisia. (Mirabela Afronie)