Spune-mi ce mănânci, ca să-ţi spun cât de sănătos eşti!

Fast-Food-583x350

În fiecare an, la data de 16 octombrie, de Ziua Mondială a Alimentaţiei,  nutriţioniştii din întreaga lume ne reamintesc ce efecte are o alimentaţie precară asupra sănătăţii noastre. Cu acest prilej, specialiştii români preocupaţi de domeniul nutriţiei trag un semnal de alarmă dovedind că principalele cauze ale mortalităţii sunt legate, îndeosebi, de o alimentaţie incorectă şi dezechilibrată.

Românii, fiind nevoiţi să facă faţă provocărilor vieţii contemporane de fiecare zi, au adoptat din Occident modelul unei alimentaţii de tip fast-food. Femeile  prinse în iureşul „crosului” cotidian, gătesc mai rar în casă şi folosesc frecvent produsele semipreparate  care conţin din belşug conservanţi şi aditivi alimentari. De aceea, acest stil de viaţă şi-a pus amprenta asupra stării de sănătate a familiilor din ţara noastră, contribuind la creşterea incidenţei bolilor cardiovasculare, diabetului, afecţiunilor gastro-intestinale , dar şi la o prevalenţă crescută a obezităţii. Peste un miliard de persoane adulte la nivel mondial sunt supraponderale. În mod îngrijorător, statisticile din ţara noastră dovedesc că 30% din populaţia României suferă de obezitate.

De asemenea, chiar numărul copiilor supraponderali a crescut  foarte mult- cu 18% în ultimii zece ani.Deseori, românii îşi fac aprovizionarea în mare grabă, nu sunt atenţi când achiziţionează  unele produse din comerţ, bogate în celebrele E-uri  şi, de aceea,  sunt victime sigure ale comercianţilor fără scrupule care vor să se îmbogăţească cu orice preţ.

Mâncaţi sănătos sau cădeţi des pradă tentaţiilor de tip fast-food?

Citește și: [AUDIO-FOTO]Mama și doamna vor să mănânc sănătos

 

1 COMENTARIU

  1. Ziua mondială a sănătăţii

    Pun pe masă, nu de toate
    Nu atât pe cât aş vrea
    Că… pune omul ce poate
    Să mănânce şi să bea…

    Am de mic această boală
    Împreună cu ai mei fraţi
    Sarme cât mai multe-n oală
    Şi fripţi…. şi mai mulţi cârnaţi!

    La dulce nu prea mă dau
    Nu cu asta-mi fac eu plinul
    Ci c-o ţuică când o beau
    Şi cu bere , apoi cu vinul…

    Toate ar fi la lucul lor
    Şi viaţa foarte frumoasă
    Însă vezi, uşor uşor
    Toate-s sus şi eu sub masă !!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles