Simeon Purec 1

Senatorul UNPR, Ion Simeon Purec, secretarul Biroului Permanent al Senatului României, a declarat astăzi la Reşiţa, că imaginea ţării este prejudiciată de premierul Victor Ponta, aflat într-o situaţie delicată. În opinia sa, Ponta ar trebui să demisioneze. „Pentru imaginea României în lume, cred că premierul ar trebui să facă un pas înapoi. Este primul premier aflat în funcţie, în postura de trimis în judecată. Ar trebui să facă pasul înapoi, deşi este o presiune mare şi din partid asupra lui, pentru că PSD nu vrea să piardă guvernarea. Nimeni nu-i promite că se va nominaliza un premier de la coaliţia actuală. Este părerea mea. UNPR nu s-a pronunţat încă, abia ieri a fost trimis în judecată”, a declarat senatorul UNPR de Caraş-Severin.

Tot astăzi, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să apere independenţa justiţiei. Solicitarea vine în urma afirmaţiilor denigratoare la adresa DNA, făcute în mediul virtual de Victor Ponta.

Primul-ministru al României Ponta Victor-Viorel, pe un site de socializare a afirmat printre altele că: „(….) singura problemă a ţării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani!”.

„Afirmațiile făcute de Ponta Victor-Viorel, prin prisma funcției deținute, au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natură să submineze și să aducă atingere instituției în care își desfășoară activitatea procurorul, precum și independenței sistemului judiciar. În solicitarea adresată CSM, procurorii Direcției Naționale Anticorupție consideră că afirmațiile denigratoare făcute de primul ministru afectează reputația profesională a procurorului care a instrumentat cauza cât și a procurorilor abilitați să se pronunțe cu privire la legalitatea și temeinicia soluției dispuse în dosarul respectiv – trimitere în judecată”, se arată în comunicatul de presă trimis de DNA.

(Sebastian Dragomir)