Bonă sau grădiniţă?

bona_bebe

Ca părinte, în viaţa ta vine un moment în care te întrebi ce este mai bine să faci; să-ţi înscrii micuţul la grădiniţă sau să plăteşti o bonă care va prelua rolul de “mamă de schimb” pentru aproape 8-10 ore pe zi, cât membrii familiei sunt la serviciu. Este capabilă bona să asigure o bună îngrijire a celui mic şi mai ales, îi poate oferi ea toate condiţiile necesare dezvoltării emoţionale sau este mai bine să-l duci în colectivitate, unde va învăţa și va socializa cu alţi copii de vârsta lui?

Evident, atât bona, cât şi grădiniţa prezintă anumite avantaje şi dezavantaje, susţin psihologii. La grădiniţă, micuţul socializează, acumulează cunoştinţe din diverse domenii, sub îndrumarea directă a unor cadre specializate şi nu în ultimul rând, se obişnuieşte cu un program, astfel că următorul pas, şcoala, va veni natural pentru el. Mergând la grădiniţă, intrând în colectivitate şi nevoit fiind să se descurce singur, fără “mami” şi “tati”, copilul va deveni mai sigur pe el.

Dacă vei angaja o bonă, vei avea un control permanent asupra copilului. De asemenea, micuţul va beneficia de întreaga atenţie a supraveghetorului, va respecta programul meselor zilnice şi va fi ferit de bolile pe care le poate lua din colectivitate.

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

Related Articles