Pregătiri pentru deschiderea Transalpinei

Drumarii acţionează în continuare cu utilaje, miercuri, pentru deszăpezirea DN 67C Transalpina, pe sectorul dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, a anunţat Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, transmite Agerpres.

„Continuăm pe DN 67C lucrările de îndepărtare a zăpezii de pe partea carosabilă şi pregătim deschiderea drumului. În acest moment lucrăm cu două autofreze de mare capacitate, una lucrează pe sectorul dinspre Obârşia Lotrului, una dinspre Rânca, două încărcătoare frontale de mare capacitate şi un utilaj cu răspânditor de material antiderapant, care acţionează cu sare pentru a topi gheaţa care se formează pe timpul nopţii. Rugăm participanţii la trafic să nu încerce să intre pe acest sector de drum, pentru că pe timpul nopţii se formează gheaţă pe partea carosabilă şi riscurile de evenimente rutiere nedorite sunt foarte mari”, a spus Cristi Tudor.

Potrivit acestuia, în zona Pasului Urdele, pe porţiuni stratul de zăpadă a măsurat doi metri.

Transalpina este închisă, în lunile cu zăpadă, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe o porţiune de aproximativ 20 de kilometri.

Video: DRDP Craiova/Facebook

Fot: captura video

Cele mai citite

Related Articles