Administrația Naționalã de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilã de marți, de la ora 15.00, pânã joi, la ora 20.00.

Instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã, la început în vestul și nord-vestul țãrii, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest centru și nord-est apoi cu precãdere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torenþial, frecvente descãrcãri electrice, izolat cãderi de grindinã și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãþile de apã vor depãși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp„, aratã ANM.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici și pentru intervale scurte.

Meteorologii afirmã cã vremea se va menține în general instabilã și în a doua parte a acestei sãptãmâni.

Totodatã, de marți, de la ora 15.00, pânã miercuri, la ora 11.00, va fi în vigoare un Cod galben vizând instabilitate atmosfericã temporar accentuatã.

În intervalul menționat în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin descãrcãri electrice, vijelii, grindinã și averse ce vor avea și caracter torenþial. Cantitãțile de apã vor depãși 25…30 l/mp. Temporar vântul va avea intensificãri la munte, în special la altitudini mari în Carpații Meridionali, cu rafale ce vor depãși 80…90 km/h„, mai aratã ANM.