Referitor la situaţia determinată de lipsa furnizării agentului termic pentru locuinţele şi instituţiile publice din municipiul Deva, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, transmite că este alături de familiile afectate de lipsa căldurii şi a apei calde.
Instituţia Prefectului-Judeţul Hunedoara va face toate demersurile posibile pentru reluarea furnizării în cel mai scurt timp a agentului termic de la Termocentrala Mintia.
În calitate de prefect al judeţului Hunedoara sunt de acord ca toţi cei care, prin deciziile lor au produs disfuncţionalităţi în alimentarea cu energie termică a oraşului Deva, să-şi asume situaţia creată. Susţin orice demers al primarului Florin Nicoale Oancea, care va duce la revenirea stării de normalitate în municipiul Deva„, declară Călin Petru Marian.
Mai mult, prefectul judeţului solicită preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara să ia cât mai curând o decizie privind preluarea Termocentralei Mintia, considerând că orice întârziere în luarea acestei hotărâri nu face decât să creeze şi mai multe probleme, atât locuitorilor care ar trebui să beneficieze de apă caldă şi căldură, cât şi funcţionării Complexului Energetic Hunedoara.