Infotrafic minivacanţa Rusalii

Circulaţia camioanelor va fi restricţionată astăzi, de la ora 16 00 pe Autostrada Soarelui, pe DN 39 Agigea – Mangalia şi pe DN 7 Valea Oltului.

Circulaţia camioanelor va fi restricţionată pe Autostrada Soarelui, pe DN 39 Agigea – Mangalia şi pe DN 7 Valea Oltului.

Interdicţia de trafic greu se aplică pentru minivacanţa de Rusalii iar duminică şi luni va fi valabilă pe cele trei rute între orele 06 00 şi 22 00.

Sâmbătă şi luni se lucrează pe DN 68 A – jud Timiş.

Regionala de Drumuri Timişoara anunţă lucrări de reparaţii astăzi şi luni pe DN 68 A între localităţile Coşava şi Coşeviţa din judeţul Timiş, se repară carosabilul iar circulaţia va fi dirijată la paletă, se va merge greu şi se aşteaptă formarea de coloane. Pe DN 68 A între Holdea şi Margina, până pe 10 iulie este restricţie de tonaj pentru camioane, traficul greu este deviat pe DN 7 Valea Mureşului şi pe DN 68 Caransebeş – Haţeg.

Duminică, 20 iunie, fără taxă la trecerea Podului Prieteniei

Trecerea Podului Prieteniei este gratuită mâine pe sensul spre Bulgaria pentru şoferii cu autoturisme. Duminică 20 iunie este Ziua Podului, sunt 67 de ani de la inaugurarea primului pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria iar Compania de Drumuri NU percepe taxa de 3 Euro la ieşirea din ţară. Pe sensul opus, Ruse – Giurgiu, pe partea bulgară a podului, taxa este de 2 Euro.

Spre comparaţie, taxa pe Podul Calafat – Vidin deschis în 2013 este de 6 euro pentru autoturisme.

Transalpina şi Transfăgărăşan

Este primul week end cu circulaţie complet deschisă pe DN 67 C – Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. Între Rânca şi Obârşia Lotrului, Pe tronsonul deschis circulaţiei miercuri, se permite traficul exclusiv pe timpul zilei, cu restricţie pentru camioane şi limitare de viteză de 30 de kilometri pe oră pe serpentine.

Transalpina are o lungime de 150 de km. porneşte de la Novaci în Gorj, ajunge la Sebeş în Alba, atinge o altitudine maximă de 2145 metri în Pasul Urdele şi face legătura între Oltenia şi Ardeal.

Nu se poate deschide circulaţia şi pe tronosnul de altitudine al Drumului Naţional 7 C – Transfăgărăşan, pe tronsonul de lângă Bâlea Lac în judeţul Sibiu, drumarii mai trebuie să deszăpezească câteva sute de metri de şosea cu nămeţi de 4-5 metri, prin urmare NU se poate ajunge la Bâlea Lac cu maşina nici dinspre Vidraru (jud. Argeş) nici dinspre Cârţişoara (jud. Sibiu).

Cele mai citite

Related Articles