Cod roşu de averse torenţiale în Caraş-Severin

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au transmis o nouă avertizare de fenomene meteo severe, de această dată de tip COD ROȘU de averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.

La această oră este cod roşu în localitatea Eftimie Murgu din Caraș Severin. Sunt anunţate averse torenţiale care se vor acumula şi vor depăşi 40-50 l/metru pătrat, frecvente descărcări electrice, vijelie şi grindină. Avertizarea de vreme severă iminentă este valabilă până la ora 14.30.

Un alt cod roşu a fost emis în Luncaviţa şi Lăpuşnicel unde până la 14.45 se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 50 l/mp, descărcări electrice, vijelie şi grindină.

Altfel, în aproape toată ţara instabilitatea atmosferică se accentuează. Pe parcursul zilei este în vigoare un cod galben în acest sens în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crişanei, precum şi la munte.

ISU Caraș-Severin a transmis mesaj de averizare a cetățenilor din zona vizată, prin sistemul Ro-Alert.

Reamintim cetățenilor că este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune în pericol viața:

Întrerupeți orice activitate în aer liber.

Intrați în casă, într-o construcție ori într-un autoturism.

Deconectați de la priză aparatele şi alte echipamente electrice.

Dacă vă aflați într-o zonă deschisă, așezați-vă ghemuit, puneți mâinile pe urechi şi cap, iar capul între genunchi.

Nu vă întindeți pe pământ!

În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

În situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Informații despre modul de comportare i‌n cazul producerii unor situat‌ii de urgent‌a‌ pot fi obt‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles