Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în vestul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru zona de vest a țării, valabilă până luni dimineața.

Avertizarea este în vigoare de sâmbătă, de la ora 15.00, până luni dimineața la ora 3.00. Potrivit meteorologilor, în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și zona de munte a județului Hunedoara vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp.

Potrivit ISU Timiș, de la ora 15.00, s-a dispus activarea Grupei Operative pentru gestionarea eventualelor situații de urgență ce pot surveni.

În plus, de sâmbătă, de la ora 13.00 până luni la ora 10.00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55…70 km/h și pe alocuri grindină și vijelii. Cantitățile de apă cumulate vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

De același autor

Related Articles