Meteorologii anunţă ploi şi vânt puternic pentru toată ţara

Judeţul Caraş-Severin se află până la ora 15.00 sub cod galben de vânt, cu rafale de 55-70 km/h, iar în zona de munte sunt anunţate până la ora 17.00 intensificări ale vântului cu viteze care vor atinge şi depăşi la rafală 90-100 km/h.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare valabilă de astăzi, ora 18.00 până joi, 5 martie, ora 06.00.

În acest interval vor fi ploi moderate cantitativ în jumătatea de vest a țării; intensificări tempoare ale vântului în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

La început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în cele centrale, temporar va ploua și, îndeosebi prin acumulare în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și pe arii restrânse 30…35 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice.

  La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini mari precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură cu viteze ce vor depăși 50…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h.

De același autor

Related Articles