Cod Galben de vânt, începând de duminică dimineață și până luni, în toată jumătatea vestică a țării

Prima avertizare de Cod Galben de ninsori moderate și intensificări ale vântului este valabilă de la ora 23 până duminică la ora 10, în nord-vestul țării și la munte. Vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-65 km/h. În zona înaltă de munte, rafalele vor depăși 90-100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Meteorologii au emis și un Cod Portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Orientali și în Munții Apuseni, valabil în intervalul 30 ianuarie, ora 02 – 30 ianuarie, ora 10. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120-140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

A doua vertizare presupune un Cod Galben de vânt puternic, valabil în intervalul 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 10, în Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei. Pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana, temporar, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55-65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. La munte rafalele vor depăși 90-100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută. ANM transmite că, pe arii restrânse, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze în general de 45-55 km/h, iar vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni (31 ianuarie) în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

Un Cod Protocaliu de viscol puternic și ninsori abundente se va manifesta la munte, la altitudini de peste 1600 m, de mâine la ora 10 până luni dimineața. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120-140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali.

Cele mai citite

Related Articles