Cod galben de caniculă şi disconfort termic, ziua. Din cursul nopţii, va fi Cod galben de ploi torenţiale, cu descărcări electrice, vijelii şi grindină

Meteorologii au emis, pentru luni, un Cod galben de caniculă şi disconfort termic în sudul, estul şi local în vestul ţării. Începând din cursul nopţii de luni spre marţi, va fi Cod galben de ploi torenţiale, cu descărcări electrice, vijelii şi grindină, în Banaţ Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local la munte.

În intervalul menţionaţ în regiunile sudice, estice, local în cele vestice şi pe arii restrânse în cele centrale, disconfortul termic va fi accentuat şi va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade şi izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării“, arată sursa citată.

O altă atenţionare Cod galben, pentru instabilitate atmosferică, va fi valabilă din noaptea de luni spre marţi, de la ora 3.00, până marţi seară, la ora 23.00.

În intervalul menţionaţ la început în Banaţ Crişana, apoi cu precădere în Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp“, transmite ANM.

De același autor

Related Articles