[VIDEO] Premierii Spaniei şi Danemarcei au vizitat Borodianka

Premierii danez şi spaniol, Mette Frederiksen și Pedro Sánchez, care se află, joi, într-o vizită în Ucraina, s-au deplasat de Borodianka, o localitate de tip urban de lângă Kiev marcată de atrocităţile armatei ruse – transmite Evropeiska Pravda.

Sunt şocat să văd ororile și atrocitățile războiului lui Putin pe străzile din Borodianka” – a scris Pedro Sánchez într-o postare pe Twitter, asigurând că este alături de poporul ucrainean.

Cei doi premieri au fost însoţiţi la Borodianka de către vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană şi euroatlantică, Olha Stefanişina.

Sursa – Telegram / Verkhovna Rada of Ukraine

Poliția din regiunea Kiev a descoperit, joi, încă două gropi comune la Borodianka, transmite Nexta.

Nouă cadavre ale unor localnici uciși în timpul ocupației ruse au fost deshumate. Printre victime se află o fată de 15 ani, alte două femei și alți șase bărbați, dintre care doi cu vârsta de 35 de ani.

Situația din Borodianka, un oraș situat la nord-vest de Kiev și reluat recent de ucraineni de la ruși, este „mult mai oribilă” decât în ​​Bucha, unde au fost comise masacre în rândul civililor, declara președintele ucrainean Volodimir Zelenski, la 7 aprilie.

Sunt mai multe victime” în acest mic oraș decât în ​​Bucha, tot la nord-vest de capitală, a adăugat Zelenski într-un mesaj video.

Fiecare crimă va fi rezolvată și fiecare călău va fi găsit”, a spus el.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, spunea atunci că 26 de cadavre au fost găsite sub ruinele a două clădiri distruse în oraşul Borodianka, din regiunea Kiev, acuzând trupele ruse.

Miercuri, si președintele Consiliului European, Chareles Michel, a făcut o vizită la Kiev și Borodianka.

Orașul a fost distrus în mare parte de bombardamentele rușilor. ”Istoria nu va uita crimele de război comise aici”, a transmis oficialul.

Cele mai citite

Related Articles