Un soldat rus dă detalii despre catastrofa de pe frontul din Harkov

Forțele militare rusești suferă pierderi grele în luptele care se dau în apropiere de orașul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina. În vreme ce oficialii de la Kremlin susțin că „operațiunea specială”, specială se desfășoară conform planurilor, soldații de rând spun cu totul altceva. O conversație telefonică dintre un soldat rus și mama sa, interceptată de serviciile secrete din Ucraina arată cum văd situația militarii din linia 1.

Confruntările de pe frontul din Harkov, dintre ruși și ucraineni, sunt extrem de dure, iar pierderile suferite de armatele invadatoare sunt foarte grele. Situația nu pare să se îmbunătățească, în ciuda eforturilor pe care le face Moscova pentru a reface forțele în vederea reluării ofensivei.

În timp ce propaganda de la Kremlin anunță că operațiunile de pe frontul din Ucraina se desfășoară conform planurilor, iar armata rusă este învingătoare, soldații de rând au altă opinie. Cei care duc greul pe front susțin că dimpotrivă, lucurile nu merg deloc bine, iar pierderile sunt uriașe.

Cu toate acestea generalii ruși își împing militarii în față, într-o încercare disperată de a prelua controlul, din nou, în zona Harkov. În luna mai, armata rusă a fost obligată să se retragă dintr-o zonă importantă din Ucraina, sub presiunea forțelor militare ale Kievului.

Astfel, serviciile speciale ucrainene au interceptat o conversație telefonică între un soldat rus și mama sa din regiunea Moscova. Militarul vorbește despre dificultățile cu care se confruntă în război și despre pierderile foarte mari pe care le suferă armata rusească.

Relatare din prima linie

Ceea ce se aude în înregistrarea dată publicității de serviciile secrete de la Kiev (SBU) contrastează foarte mult cu propaganda de pe posturile rusești de televiziune.

„Suntem sub presiune, pierdem până acum. La televizor, le pictează așa … în flori. De fapt, aici totul este complet diferit. Ei nu vor arăta niciodată asta la televizor și nu vor spune niciodată adevărul. Pierdem … Ne zdrobesc, ne zdrobesc”, îi povestește militarul mamei sale care îl ascultă de la celălalt capăt al firului.

În discuție soldatul dă detalii despre unitatea sa, spunând că doar 14 tancuri, din cele 90 pe care le avea regimentul său, mai sunt în funcțiune. Iar nivelul de pregătire al tanchiștilor și artileriștilor ruși este foarte scăzut. Aceasta deoarece recruții sunt pregătiți doar două zile, înainte să fie aruncați în luptă. Nivelul scăzut de instruire, spune soldatul se vede în numeroasele ratări ale artileriei care nu poate lovi țintele. El vorbește despre ratări care se măsoară în kilometri distanță față de țintele vizate.

„Nu pot lovi deloc, pur și simplu nu pot, este greu”, spune militarul, potrivit înregistrării date publicității de SBU.

Atac cu rachete Iskander în Harkov

În această dimineață, de miercuri, 20 iulie, trupele rusești au lansat un atac puternic cu rachete în regiunea Harkov. Conform informațiilor date publicității de oficialii locali, cel puțin 6 rachete Iskander au fost lansate și au lovit mai multe obiective.

Un băiat de 13 ani a fost ucis de o rachetă rusă în timp ce aştepta un autobuz lângă o moschee din oraşul Harkov, din estul Ucrainei, au declarat oficialii locali.

Oleg Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov, a declarat că trei persoane au fost ucise miercuri, în atacul cu rachete. Este vorba despre un adolescent, un bărbat și o femeie.

Sursa: evz.ro

De același autor

Related Articles