Război în Ucraina, ziua 90: Zelenski spune că ar negocia încetarea războiului doar cu Putin

​​Este cea de-a 90-a zi de când Rusia a invadat Ucraina, distrugând complet teritorii din această țară. În cele 3 luni de război, comunitatea internațională (cu excepția partenerilor tradiționali ai Rusiei) s-a mobilizat și a trimis Ucrainei ajutoare materiale, armament și bani. Cert e că după 90 de zile de război, misiunea armatei ruse în Ucraina pare a fi un eșec.

Ministerul rus al Apărării susține că forţele ruse au încheiat îndepărtarea minelor din portul Mariupol, scrie Reuters.

Rusia a anunţat săptămâna trecută că a preluat controlul total la Mariupol după ce luptătorii ucraineni retraşi în combinatul metalurgic Azovstal s-au predat.

Campania militară a Rusiei în Ucraina a intrat în cea mai activă fază, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării.

HARTA avansului rusesc din timpul zilei de marți, conform Australian Strategic Policy Institute. Rușii au avansat din direcția Popasna și Svitlodarsk (Sud), precum și dinspre Izium și spre Lîman (Nord):

Forțele ruse au preluat controlul asupra orașului Svitlodarsk din districtul Bakhmut din regiunea Donețk a Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni și ai Republicii Populare Donețk – o zonă controlată de rebelii din estul Ucrainei, formată din separatiști pro-ruși.

Armata rusă a intrat în oraș mai devreme în această dimineață, a declarat șeful administrației militare ucrainene, Serghei Goșko, unui post de radio ucrainean.

În prezent, își agăță cârpa pe clădirea administrativă”, a spus Goșko, referindu-se la steagul Rusiei.

Înainte de începerea războiului, Svitlodarsk avea o populație de 11.000 de oameni.

De același autor

Related Articles