Primii cetăţeni din Ucraina au ajuns în judeţul Caraş-Severin

În judeţul Caraş-Severin au sosit primii cetăţeni din Ucraina care au fugit din calea războiului. Este vorba de trei familii care sunt găzduite la rude, în localitatea Bănia.

Cristian Hânda, învăţător la Şcoala Gimnazială din Bănia şi pastor al Bisericii Baptiste Noul Legământ ne-a transmis că o femeie cu 6 copii sunt cazaţi chiar la el în casă, iar o altă familie, compusă din soţ, soţie şi patru copii se află într-o locuinţă vecină. Mămica este însărcinată cu al cincilea copil şi urmează să nască săptămâna viitoare sau peste două săptămâni. Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir a declarat că femeia a fost vizitată deja de o echipă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, pentru a i se verifica starea de sănătate. O altă mămică cu trei copii se află la cuscrii ei, tot în Bănia.

Noi am fi vrut să mai aducem, dar preferă să rămână mai pe aproape, a precizat Cristian Hânda.

Potrivit prefectului de Caraş-Severin, Ioan Dragomir, deocamdată, niciunul dintre cetăţenii sosiţi din Ucraina, nu a solicitat statutul de refugiat.

1 COMENTARIU

  1. O persoana adulta care are 3 copii minori a solicitat azil politic. Nu ni s-a explicat clar ce inseamna sa solociti statut de refugiat.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles