Preşedintele Zelenski a acuzat Rusia de comiterea unui genocid în Donbas

Preşedintele Volodimir Zelenski a acuzat joi Rusia de comiterea unui genocid în regiunea Donbas din estul Ucrainei, transmite vineri AFP.

Actuala ofensivă a ocupanţilor în Donbas ar putea face regiunea nelocuită’, a spus preşedintele Zelenski în discursul său zilnic televizat, în care a acuzat forţele ruse că încearcă să ‘ardă din temelii‘ mai multe oraşe din această regiune.

Rusia practică ‘deportarea’ şi ‘uciderea în masă a civililor’ în Donbas, a continuat şeful statului ucrainean, potrivit căruia ‘toate acestea (…) sunt o politică evidentă de genocid dusă de Rusia’.

Acuzaţiile sale sunt un răspuns în oglindă la cele susţinute de Rusia, care şi-a justificat invazia printr-un presupus ‘genocid’ comis de ucraineni împotriva populaţiei de limbă rusă din regiunea Donbas.

În luna aprilie, parlamentul ucrainean a adoptat deja o rezoluţie care descria drept genocid acţiunile armatei ruse şi a îndemnat toate ţările şi organizaţiile internaţionale să procedeze în mod similar.

Preşedintele american Joe Biden a folosit, de asemenea, cuvântul genocid, cu referire la comportamentul armatei ruse în agresiunea sa militară asupra Ucrainei.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles