Peste 20 de sedii ale Uniunilor Ucrainenilor din România şi alte câteva zeci de spaţii de cazare din Banat, puse la dispoziţia refugiaţilor

Uniunea Ucrainenilor din România primeşte cu braţele deschise refugiaţii din teritoriile Ucrainei, grav afectate de conflictele armare aflate în plină desfăşurare.

Prim vicepreşedintele Uniunii Ucrainenilor din România şi preşedintele uniunii ucrainenilor din Banat, Gheorghe Hleba a mărturisit pentru Radio Reşiţa că se implică total pentru sprijinirea semenilor greu încercaţi:

Uniunea Ucrainenilor din România s-a mobilizat şi pune la dispoziţie sediile proprii din întreaga ţară pentru a primi refugiaţii. În România, în partea de est şi de nord, în ultimile 24 de ore, au intrat foarte mulţi refugiaţi, dar care s-au îndreptat către prieteni, familii şi neamuri de ale lor. Din informaţiile pe care le deţin se îndreaptă şi spre Banat două autocare din zona Cernăuţi. Îi aşteptăm la Lugoj sau la Ştiuca. Primarul comunei Ştiuca şi-a exprimat dorinţa de a caza aproape 50 de familii în această localitate, la fel preotul protopop ucrainean al Lugojului, Petru Roşoca, va caza o parte la Gavojdia şi Criciova, apoi ex-primarul comunei Fârdea a spus că pune la dispoziţie un spaţiu generos. Avem la Ciacova un cetăţean care a pus la dispoziţie 14 apartamente, la fel alte 20 de locuri cetăţeni din Periam şi Nerău. Foarte multe persoane, atât din Timiş, cât şi din Caraş-Severin şi-au exprimat dorinţa de a ajuta şi de a caza cu toate cele necesare pe cei năpăstuiţi de soartă.

Gheorghe Hleba a mai subliniat că, Banca pentru Alimente din Timişoara va asigura gratuit hrana necesară, Asociaţia Medicilor timişeni, asistenţa medicală cu tot ce înseamnă ea, iar poliţia şi jandarmieria protecţia refugiaţilor în spaţiile unde vor fi cazaţi începând chiar din acest sfârşit de săptămână.    

De același autor

Related Articles