[AUDIO] Alianța Pacienților Cronici din România are un callcenter pentru îngrijirea refugiaților din Ucraina

Alianța Pacienţilor Cronici din România pune la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina, începând de astăzi, callcenter-ul cu nr 0212530591. Fiecare apelant va fi navigat prin sistemul de sănătate şi va primi consiliere medicală, psihologică, nutriţie, dar şi medicamentele necesare în funcţie de afecţiunile refugiaţilor.

Cu ajutorul voluntarilor ucrainienii cu probleme de sănătate vor fi indentificaţi şi îndrumaţi către clinicile din România care le vor oferi gratuit îngrijiri medicale, ne-a declarat prețședintele APCR, Cezar Irimia.

Alianţa Pacienţilor face apel şi la voluntarii cunoscători de limba ucraineană din toată ţara să se alăture acestui proiect umanitar.

Facem un apel la voluntari pentru traducere din limba ucraineană pentru refugiații care nu vorbesc engleza. Este un moment de răscruce pentru refugiați și trebuie să le dăm certitudinea că nu sunt abandonați”, ne-a transmis Cezar Irimia.

Misiunea imediată a Alianței Pacienților Cronici din România este cea de determina autoritățile să consulte pacienții în permanență si la modul real în privinta schimbărilor pe care preconizează să le realizeze în sistemul de sănătate si de a face cunoscute și respectate în România drepturile pacienților.

Sursa foto:APCR

Cele mai citite

Related Articles