piata lactateEste recunoscut faptul că o alimentaţie judicioasă contribuie esenţial la starea de sănătate a organismului uman. Atâta doar că în Epoca Modernă, omul nu prea mai ştie ce mănâncă: parizer, sau crenvurşti în care toate bucăţelele de carne nefolositoare sunt transformate în pastă, amestecate cu tot felul de coloranţi şi potenţiatori de aromă; salam cu hârtie igienică udă, să tragă la cântar; fructe crescute în sistem intensiv, fără gust, fără aromă, dar cu un aspect impecabil; legume crescute în terenuri fertilizate chimic, pui de găină hrăniţi artificial şi exemplele pot continua. A mânca sănătos în ziua de astăzi nu mai este o opţiune, când suntem înconjuraţi de E-uri şi chimicale.

În această perioadă estivală, o nouă ameninţare pluteşte asupra sănătăţii consumatorilor: marfa expirată, sau stricată, chiar dacă termenul de valabilitate e încă… valabil. Cine îmi garantează că un hamburgher, sau o şaorma cumpărată la colţ de stradă e preparată din carne proaspătă; că brânza vândută în piaţă nu a acră când ajung cu ea acasă, sau că ouăle proaspete nu încep să piuie când vreau să le transform în omletă.

Cine ne garantează că ceea ce cumpărăm ca proaspăt şi gustos nu reprezintă de fapt un atac la sănătatea noastră ?