Şcolile s-au schimbat şi probabil şi mentalitatea profesorilor. Dar mentalitatea elevului de azi, oare s-a schimbat faţă de mentalitatea elevului din trecut? Noua generaţie de elevi nu este preocupată de şcoală, dar este mai capabilă să pună informaţiile cap la cap. Intră pe băncile şcolii la 6 – 7 ani şi rămân în sistem cel puţin 18 – 20 de ani, dacă punem la socoteală liceul, facultatea, masteratele, ceea ce înseamnă că face şcoală aproximativ o treime din viaţă.[poll id=”30″]Pentru comentarii, va aşteptăm >>aici<<.

2 COMENTARII

  1. Cel care a formulat tema n-a prea stat el insusi prea mult cu cartea in mina 🙁 "ai carte, ai parte" e o expresie de pe vremea Imperiului Austroungar, cind titlul de proprietate de numea "carte de proprietate", iar " a avea carte" era echivalent cu a fi proprietar (de pamint). Sensul initial a suferit o "corectie" pe vremea comunismului, care nu incuraja proprietatea.

    • Cine a vrut sa patrunda sensul cuvintelor le-a patruns cu siguranta. Ca sa fiu rautacios pana la capat, as mai adauga ca nu putem fi toti lingvisti sau istorici. Daca ne apucam de analize pe text ar fi bine sa mai aruncati si dumneavoastra cate un ochi pe ceea ce ati scris si sa incercati sa vedeti barna … inainte de a vedea paiul.

Comments are closed.