munca in strainatate

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin a organizat astăzi la Reșița Bursa generală a locurilor de muncă. Această măsură activă de combatere a şomajului, destinată corelării cererii şi ofertei de forţă de muncă, reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale, sau, în ultimă instanţă, să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung.
După cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al instituției, Carla Goagă pentru bursă au fost contactaţi un număr de 198 agenţi economici. Desi initial un numar de 38 agenti economici si-au anuntat intentia de a participa la bursa, in data de 23 aprilie 2015 au confirmat participarea un numar de 31 agenti economici, 29 dintre aceștia fiind prezenți astăzi la Bursă.

AJOFM Caraș-Severin, rezultate bursă:
Agenti economici contactati – 198
Agenţi economici participanţi -29
Număr locuri de muncă oferite -89
Număr persoane participante – 147
Număr persoane selectate în vederea participării la interviuri – 68
Număr persoane încadrate pe loc în ziua Bursei – 1.

Persoana care s-a angajat în ziua Bursei la Reşiţa a ocupat un loc de muncă in meseria de sofer.
Participanţii la Bursă au primit informaţii despre posibilităţile de recalificare oferite de către AJOFM Caraş-Severin, precum şi posibilităţile de angajare în străinătate prin intermediul EURES, fiind distribuite şi pliante cu informaţii referitoare la întocmirea unui CV, a unei scrisori de intenţie, participarea la un interviu, precum şi tehnici de căutare a unui loc de muncă.
Locurile de muncă rămase vacante în urma Bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, str Traian Lalescu nr 17, precum şi la sediile punctelor de lucru ale Agenţiei din judeţ, urmând a fi emise repartiţii persoanelor care vor întruni condiţiile impuse de angajatori.

AJOFM Timiș, rezultate bursă

Agenţi economici participanţi -70
Număr locuri de muncă oferite -956/ 115 pentru studii superioare
Număr persoane participante – 1700
Număr persoane selectate în vederea participării la interviuri – 1200
Număr persoane încadrate pe loc în ziua Bursei – 0.
După cum ne-a transmis directorul executiv AJOFM Arad, Marcel Dumitru Miclău cu acest prilej au fost organizate și ateliere de lucru, mai mulți absolvenți au putut aplica pe platforma vituală a instituției în vederea verificării ofertei.

În județul Arad 85 de cv-uri pentru 1068 de locuri de munca. 20 de persoane au fost angajate pe loc.

AJOFM Arad, rezultate bursă

Agenţi economici participanţi -32
Număr locuri de muncă oferite -1268
Număr persoane participante – 500
Număr persoane selectate în vederea participării la interviuri – 85
Număr persoane încadrate pe loc în ziua Bursei – 20.
După cum ne-a transmis Mihaela Jude, inspector superior al Agenţiei Judeţene de ocupare a Forţei de Muncă Arad. În comparație cu anul trecut, datorită faptului că economia merge destul de bine, în acest an a fost o ofertă bogată de locuri de muncă, dar cei intersesați să găsească un loc de muncă au fost puțini.

………………………………….

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează vineri, 24 aprilie, cu începere de la ora 9.00, bursa generală a locurilor de muncă.
Aceasta se va desfăşura în aceeași zi la nivelul tuturor celor 41 de agenţii judeţene pentru ocuparea forței de muncă şi cea a municipiului Bucureşti şi se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional.
Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor avea ocazia de a se întâlni în mod direct cu angajatorii, de a lua contact cu cerințele agenților economici, precum și cu oferta de locuri disponibile. Sunt oferite astfel, cele mai bune oportunități de găsire a unui loc de muncă.
De asemenea, acţiunea urmăreşte informarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă cu privire la măsurile destinate stimulării ocupării forţei de muncă, de care pot beneficia gratuit – prin intermediul serviciului public de ocupare.

Caraș-Severin

Cu o zi înainte au fost identificate 100 de locuri de muncă vacante oferite de 38 angajatori din cei 196 contactați, pentru a participa la bursă. Meseriile în care sunt oferite cele mai multe locuri de muncă sunt: confecționer îmbrăcăminte, confecționer din piele și înlocuitori, lucrător comercial, vânzător, asistent relații cu publicul, sudor, lăcătuș ansambluri sudate, gestionar, operator calculator, electrician, zidar, dulgher, dar și locuri de muncă de muncitor necalificat: în confecții și la asamblarea, montarea pieselor, ne-a transmis Carla Goagă – purtătorul de cuvânt al instituției. Pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite, la Bursa generală a locurilor de muncă din acest an, doar 3 locuri vacante, în meseriile: inginer sudor, inginer chimist și consilier relații clienți.

Timiș

După cum ne-a transmis Simona Poting – purtator de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, peste 50 de agenți economici și-au depus oferta cu aproape 900 de locuri disponibile. Sunt anunțate peste 150 de posturi pentru persoane cu studii superioare, printre care: ingineri proiectanți în industrie și construcții, analiști financiari, ingineri IT, consultanți în asigurări. Agenții economici sunt așteptați inclusiv în ziua desfășurării bursei, înainte de ora 9.00, la tradiționala locație Casa Tineretului din Timișoara.

Arad

După cum ne-a transmis Mihaela Jude, inspector superior în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, înainte de desfășurarea bursei, cu o zi, 27 de agenți economici și-au depus oferta cu 1024 de locuri disponibile. Doar 8 locuri sunt oferite pentru persoanele cu studii superioare. Cele mai multe locuri sunt disponibile pentru: activități specifice în industria subansamblelor auto, industria textilă, hotelier, vânzări. Bursa generală va avea loc la galleria mall din Arad.

Garanţia pentru tineret

Firmele care angajează tineri cu vârsta până în 24 ani vor primi 200 euro şi 500 lei lunar pentru fiecare angajat, timp de un an, dar au obligaţia să păstreze locul de muncă cel puţin 18 luni. Aceste facilități sunt prevăzute în programul „Garanţia pentru tineret”, lansat de Ministerul Muncii, la începutul acestei luni. Întregul program este construit în trei trepte – consiliere, înregistrare şi angajare, spune Dorin Luca, consilier superior la AJOFM Caraș-Severin. „Programul presupune sprijin financiar şi îndrumare competentă pentru fiecare din cele trei etape, plecând de la finanţarea uceniciei şi a stagiilor pentru viitorii angajaţi, mergând la finanţarea prin prime de mobilitate şi prime de instalare, dar şi subvenţii acordate angajatorului. De asemenea, sunt alocate fonduri pentru dezvoltarea de afaceri pe cont propriu. Programul beneficiază, începând din acest an, de o finanțare europeană de 343 milioane de euro, restul până la 470 milioane euro fiind finanțat de statul român”.

Programul Garanția pentru tineret beneficiază de sprijin de la Comisia Europeană, Directoratul General Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune. La nivel naţional, se estimează că vor beneficia 441.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani.